Uääää.

Alltså... Jag orkar ju inte gå på Svenska Mässan idag där vi ska lyssna på en föreläsning om läroplaner. Ja, ni hörde rätt. En två timmar lång föreläsning om läroplanernas historia. Kan säga att den börjar hela vägen borta när man fortfarande talade latin. Så lång är den. Och det är verkligen inte kul, för vi hade ju föreläsningar (ja, plural) förra kursen om läroplanskoder (fast de missade jag ju).
 
Saken är dock den att om jag inte går så MÅSTE jag verkligen läsa böckerna (plural igen, ja. Närmare bestämt tre) istället för att ens ha en chans att fatta vad det handlar om, om det skulle dyka upp på hemtentan. Vilket inte skulle vara helt otroligt, för läroplanskoderna har tydligen fått ett helt eget tema den här kursen. Jippi.
 
Men jag vill SOVA!

Fuck.

Idag blir alltså första dagen jag medvetet hoppar över ett obligatorisk seminarie. Av flera skäl. Ett lite mindre är att jag försov mig så jag kommer inte hinna dit i tid. Ett annat är att jag inte kunnat läsa någonting inför det här seminariet, vilket känns som att det kommer sluta i katastrof för mig.
 
Men det suger ändå att inte vara där eftersom det är examinerande. Men som tur är så går det såklart att göra det vid ett annat tillfälle, när jag haft möjlighet att läsa till det.
 
Jag hatar ändå att inte vara där.

Vinterskor

Det regnar ju som fan här nu i Göteborg. Hela tiden. Eller ja... nu är det faktiskt lite sol. Och inte helt molntäckt himmel. Men igår öste det ner som att man stod i duschen. Och jag har bara ett par boots med trasig sula och två par Converse att ha på mig. Så jag måste köpa ett par skor.
 
Alternativ ett är att införskaffa mig ett par stövlar att ha tills det blir vinter på riktigt.
 
Alternativ två är att köpa ett par bra vattentäta vinterkängor på en gång.
 
Fram tills igår hade jag tänkt köpa ett par stövlar och vänta med vinterskorna. Det var ju tills jag hittade Dr. Martens Serena modell i tan och blev kär i dem. Problemet är ju bara att de kostar en sisådär 1600 SEK. Överallt. Och när man är student så går ju inte det bara. Inte nu i alla fall när jag åkte till Stockholm förra helgen och brände pengar där.
 
Så då måste jag hitta ett par andra skor jag kan ha. Men inga skor kommer ju vara lika snygga som Serena.

Tentaplugg?

Känner att det skulle vara bra för morgondagen om jag i alla fall läste klart kapitel 21 i Stora Blå Bibeln (som egentligen heter Lärande, Skola, Bildning men som inte en endaste en kallar den), men jag bara orkar inte. Eller jo, men jag är ju ganska bra på att skjuta på saker i alla fall.
 
Så frågan är om jag ska ta och duscha och sen läsa klart, eller om jag ska duscha och spela lite Mass Effect istället. Det skulle vara ganska skönt nu att veta hur det gick på min hemtenta så vet jag hur förberedd jag måste vara för att klara mig, men neeeej, den har ju inte blivit rättad än. Och GUL är ju inte mycket till hjälp heller när jag ska ta reda på vilken av de sju olika salarna jag ska vara i imorgon.
 
Får man vara skoltrött efter en månad? Bara lite? Usch.

RSS 2.0