Sugar rush

Jag har de senaste dagarna fangirlat Mass Effect (mest eftersom BioWare släppte en Extended Cut DLC till slutet på Mass Effect 3 som var helt underbar), och sen har jag nördat Disney och andra nostalgi-filmer från barndomen. Det hela har resulterat att jag är helt hög på socker, utan socker, och jag känner att det är rätt bra att jag köpte ett hopprep för någon vecka sen. För jag tycker ju inte om riktigt att springa, men att dra några hopp med hopprepet är fortfarande lika kul som jag tyckte det var för några år sen.
 

Inte kär längre

Jag sitter och skriver på en av mina Mass Effect fanfics, men jag är lite halvfast. Jag kommer nämligen inte ihåg hur det är när man är sådär jättekär i någon längre.
 
Och jag måste säga att det är så SJUKT JÄKLA SKÖNT ATT INTE VARA DET! Bara fangirla.Och då vet vi alla att man inte älskar någon på ett speciellt konstruktivt sätt (eh?), och att de mesta feelsen man har brukar kommer ut i ett squeal eller "Alltså, (insert name here) är bara SÅ...!!!!!!!!!".
 
Skönt. Dumt dock när jag inte vet hur jag ska tänka när jag skriver dock. x']
 

Vitt

Ja, okej, det blev inte vitt. Det blev... ingenting faktiskt. Så jag kör på grå/silver i håret imorgon och hoppas på bättre resultat. Annars finns det faktiskt en chans på att jag kör på en ljusbrun färg till Italien. För jag tycker nämligen inte om ljusgult hår så mycket. :/

Ordbajseri

Idag blir mitt hår vitt. Förhoppningsvis. Tänkte alternativt göra en "ombre" med grå/silver färg också. När jag hämtat ut min beställning från Shock, that is. Som det också finns lite röd toning i också, Linda ;) Men den färgen tar jag när vi vet lite mer bestämt att vi hinner träffas, så att ni får se den live liksom.
 
Men jag lovar att lägga upp en bild när jag har hunnit tona klart. Kan ta ett tag dock, lovade att slinga Wilmas hår lila, och dipdye'a Matildas hår med Rubine (eller som vi alla känner till det: Rosa).
 
Måste också gå förbi banken och fråga varför i helvete de skickade mig ett nytt bankkort när mitt nuvarande inte ska sluta funka förrän om ett år. Ett Maestro också, trots att jag har Visa. :/ Igår var en jobbig dag för mig.
 
Mamma var snäll nog att gå med på att låna ut 2000-3000 SEK utöver de pengar jag skulle få av dem i födelsedagspresent till min Italien-resa. Skönt. Nu behöver jag inte välja mellan mat och boende när jag är i Rom.

Stressad

Jag sitter här hemma och är väldigt stressad inför att åka till Italien nästa vecka. Av en enda anledning. Mina skattepengar har inte kommit in på mitt konto än. De ska väl ändå komma senast midsommar? Var det inte så? Jag har drygt 1000 SEK och de pengarna kommer ju vara slut innan jag kommit till hotellet i Rom känns det som. Och jag har nog rätt i det också.

Bedömd Godkänd

Jag fick ett brev från umeå Universitet att jag har blivit bedömd godkänd för mina arbetsprover. Vilket är väldigt skönt, för jag var rädd att jag inte fått iväg dem i tid eftersom jag skickade dem en söndag (även om söndagen var sista datumet för inskickning).

Nu gäller det bara att hoppas att betygen räcker till, om jag inte skulle komma in i Göteborg.

Det som var lite lustigt var att det längst ner i brevet stod att de bedömda arbetsproverna och deras godkända betyg gällde fram till 2014. Betyder det att förra årets arbetsprover gäller till 2013 vill jag ju nästan sjukta mig själv. Men jag vet ju inte det, för det brevet öppnades av mor och far förra året, för att de inte hade tid och vänta på att jag skulle komma hem från Stockholm och Falun och alla ställen jag var till.


Myggor

Jag har försökt att sova i tre timmar nu snart. Men så fort jag tror att jag lyckats döda alla myggor i mitt rum och släkt lamporna och gått och lagt mig... så är det minst tre nya myggor och surrar kring mig. Jag skojar inte. Jag har jagat myggor i tre timmar nu. Finns ~20 svarta (och lite röda i vissa fall) fläckar på väggar och tak i mitt rum efter myggor som jag smällt ihjäl.

OCH JAG BLIR KNÄPP. Var fan kommer de ifrån?! Jag går ju knappt in och ut från mitt rum!

Och visst fan hör jag en mygga till som surrar i ansiktet på mig nu. Eller ja, för fem sekunder sen. Nu är den död. Men snart kommer det garanterat två till.

Arton och nitton

Om arton dagar flyger jag ner till Stockholm. Om nitton dagar flyger jag ner till Italien och Rom. Inga mer ord behövs.

Eller jo. Jag kollade på Under Toscanas Sol för andra gången den här veckan. X'3

Göteborgs boende

Jag har mejlat en tjej om att bli inneboende hos henne i Göteborg om jag kommer in (och nu inte skulle få tag på ett eget ställe).

...

Hon verkar hur cool som helst. Blivande bild/slöjdlärare och tatuerare. Har en hund (som jag lovar att jag skulle bli helt kär i om jag fick flytta in). Jag skulle kunna dra på hur länge som helst. Har bara sett en ritning av lägenheten, så jag vet inte ens hur rummet ser ut, men jag vill ändå bo där. För hon verkar så cool.

Nu vet jag ju att ni mina kära tre läsare och polare blir besvikna, för då kan ni ju inte komma och sova hos mig allihopa (antar jag, för jag skulle inte vilja att min inneboende bara drog hem tre polare i vår gemensamma lägenhet), men jag gissar ju på att om jag nu skulle flytta in dit så skulle jag väl inte bo där i fem år heller. Sen flyttar jag ju faktiskt inte heller till Göteborg för att ni ska få hälsa på mig där ;P

#dagensi-landsproblem

Idag är en sån där hemsk dag som jag bara inte orkar med. En sån där dag jag inte orkar med något alltså. Och bara är ledsen över att jag inte orkar. Och tröstäta kan jag inte heller, för det känns som att jag gick upp fem kilo av att bara titta på pizzan som vi åt till middag idag. Så ni kan ju gissa hur mycket jag gick upp av att äta den.

Nu ska jag lägga mig och sova. Eller gråta. Vilket som än händer först.

Loki Laufeyson

Jag hade en dröm om att Loki (alltså... i mitt huvud skiftar det mellan att vara Loki och Loke, men jag skriver alltid Loki) var hemligt kär i mig. Och han hade ett sjukt kontsigt sätt att visa det på också. Men det är okej, för han gjorde sitt söta ansikte.

Så varning för detaljerade kärleksdrömmar om Loki (läs: Loke). INTE SÅNA DRÖMMAR!

Jag drömde alltså att jag var med i S.H.I.E.L.D. (japp, så cool är jag)(det är en hemlig grupp som typ skapade Avengers). Eller så var jag också en superhjälte-ish. Inte riktigt, men typ. Eller nej, jag var en vanlig människa vet jag. Fast lite extra cool typ. Och vi hade fångat Loki igen (han gillar att fångas den där Loki). Och jag följde efter honom för att se till att han inte försökte fly (eh... säger vi X'3) och han var arg för att vi Midgardians är dumma och kämpar emot när han vill styra över oss. Fast egentligen ville han bara spränga Jorden. Men jag ville inte det, för jag tycker att Jorden är en fin plats med fina människor och då blev han arg på mig för han tycker jag är en bra och cool människa (en av de få), men det där med att människor är fina är ju bara dumt i huvudet.

Sen så gick han iväg och jag stod kvar för att ge honom lite andrum, men då lyckades han lura någon vakt när han använde sin dubbelgångar-illusion. Och sen lyckades han nästa smita, men då kom jag ikapp honom och sen så fångade han mig tydligen, men visste inte vad han skulle göra av mig, så jag lyckades övertala honom att kasta upp mig i taket (jag vet, jag fattar inte heller) och då gjorde han det och jag ramlade såklart ner på golvet med en massa näsblod och sen jagade alla andra S.H.I.E.L.D.'are honom runt tills jag lyckades fälla honom där jag låg skadad på golvet. Sen hamnade jag på sjukhus och han lyckades tydligen fly i alla fall för han kom och hälsade på mig.

Sen ringde väckarklockan. :(


Ny frisyr

Hemskt sugen på att göra sidecut igen. Men också klippa kort. Vilket jag nog mest troligt kommer göra. Lite sugen på undercut då, så att det blir ännu kortare i nacken. Det jag är mest orolig över är ju om jag vågar gå till en frisör här i Övertorneå när jag inte vet om de är bra och gör som jag vill ha det, eller om jag ska vänta tills jag åker till Luleå nästa gång. Problemet då är att det blir dyra busskostnader mest troligt, plus att det är dyrare i Luleå.

Så här får ni gärna säga till vad ni tycker. Kortare klipper jag, sen får ni säga vad ni tycker om en undercut och/eller sidecut och om jag ska vänta tills jag ska till Luleå eller chansa på att hitta en bra frisör här.


Arbetsprover pt. II

Jag har suttit uppe hela natten för att göra klart mina arbetsprover till Umeå Universitet som ska skickas senast idag (ja, jag vet, en söndag). Det krisade ganska mycket. Sista bilden gjorde jag om hela tre gånger innan jag inte orkade göra om den fler gånger, utan bara sket i det hela och fortsatte på den som var minst misslyckad.

Sen skulle jag fota skulpturen, skissa av fanskapet (den är skitful, jag hatar abstrakta skulpturer) och allting skulle monteras på kartong som jag fick klippa ut från gamsla IKEA-kartonger.
Hela natten har jag alltså jobbat. Blev klar för fem minuter sen.

Nu är frågan om det är värt att lägga sig och sova flr att stiga upp om två timmar då jag tänker lämna paketet på ICA så att jag blir av med det (och om nu någon skulle undra varför jag lämnar det på ICA så är det för att det är förskräckligt stort och rätt så tungt för att innehålla tre teckningar och några bilder (med tillhörande kartong då), så jag vet inte om mina frimärken räcker). Tror faktiskt inte det. Å andra sidan är jag skittrött och vill bara sova (vilket jag velat hela natten). Snart spyr jag för att jag är så less på att vara vaken.


IKEA

Idag ska jag på Sveriges affär (yes, IKEA) och köpa flytta-hemifrån-saker. Typ sängkläder, handdukar, kanske någon lampa, allmän förvarig, kökssaker, etc. Men ingenting stort och dyrt, för jag har ju fortfarande ingen aning om hur stort jag kommer bo. Hell, jag har inte ens någon aning om VAR i Sverige jag kommer bo. Det är lite därför vi passar på att handla vissa saker nu. För om jag flyttar till Umeå har de inget IKEA i närheten (buhu D:).

Men det blir inte förrän vid femtiden jag åker. Och nu ska jag försöka ta mig in i huset utan nyckel. Annars får jag sitta här hela dagen, spela Skyrim och svälta ihjäl.

Shepard and Garrus sketch

En beställning jag håller på rita av en Shepard och Garrus från ett visst favorit Sci-Fi spel of mine. X'3 Shepard är ju som sagt den karaktären man spelar, och man kan välja både kön och utseende på hen. Detta är då min klients (shit, låter jätteseriöst ju!) egna Shepard.


Tisdag

Men ååååååh! Jag hoppades ju på att min Assassin's Creed II skulle komma idag! Och jag var ju jättesugen på att se Skattkammarplaneten också! Allt jag fick var en regnig tisdag och en telefonräkning. Typiskt.

Assassin's Creed III

I think I just peed my pants. And I'm okay with that.


Hår

Jag står i valet av att klippa mig kort, eller inte klippa mig. Å ena sidan vill jag spara ut håret långt. Men å andra sidan så vet jag att jag passar bra i en page/bobfrisyr, för att inte tala om att det är väldigt skönt med kort hår.

Missförstå mig inte. Jag ber inte om någon åsikt. Ventilerar bara lite, tills jag kommer på hur jag ska göra.

På tal om hår så genomförs andra blekningen imorgon. Och så ska jag göra den där dipdye'en.

Rome - Italy - Florence


Firenze - The fiercest city there is!

Jag har alltså bokat in mig tre dagar i Florens efter att Josefine har åkt hem. Helt ensam ska jag vara där och klara mig. Åka tåg helt själv (tack och lov att jag inte ska byta!) utanför Sverige. Hitta i Florens helt själv. Hitta från tågstationen till hotellet helt själv (tack och lov för taxi? Fast hotellet ska tydligen ligga fem minuter bort efter en rak sträcka, väldigt enkelt att hitta tydligen). Sen flyga hem helt själv också. Efter att ha tagit tåget tillbaka från Florens till Rom då, för det var ju svinadyrt att flyga från Florens hem.

...

Mina 15 000 SEK försvann ganska snabbt. Fast faktiskt så har allting inte försvunnit. Jag har kvar 3 000, och det är bara för att jag betalade Josefines del på flygresan ner, och sen hennes del av hotellkostnaden. Som jag kom på nu att jag inte alls betalat än... Hm... Eller har jag det? Får kolla historiken på kontot. Nåväl, det är ändå ca 3 200 SEK som ska in på mitt konto. Sen får jag ju skattepengar tillbaka väldigt lagomt. Och födelsedagspengar från mor och far, plus de pengar som jag lånade ut.

Om någon mot förmåoden skulle vara väldigt intresserad av att se hur hotellet jag bor på i Florens så får ni klicka in er på länken här: sv.hotels.com/ho240804/hotel-leonardo-da-vinci-florence-italien/

Annars får ni se lite fina google-hittade bilder av Firenze här nedan:




Du vet att du har problem när...

...du känner dig socially awkward när du ska joina ett gäng killar för att spela Mass Effect 3 Multiplayer. Och ni sitter på andra sidan jorden från varandra.

Roma, here we come!

Då var Rom bokat 6/7-10/7 för mig och Josefine! Bara nio år behövde jag vänta på att ta mig till Italien. Sen blir det nog några extra dagar för mig, mest troligt i Florens, men det bestämmer jag nog inte riktigt än. Mor min verkade lite sugen på att åka dit också, så då kanske hon tar med sin min yngsta syrra och vi åker tillsammans till Florens eller Venedig.

Men kul ska det bli och det är knappt en månad bort! WIHOOO!!!

Och vi har minsann bokat ett fint hotell som bara ligger en fem minuters promenad från Colosseum!


Kläder

Idag kom mina Chicy.se kläder. Och kjolen som var längre bak än fram hade sjukt konstig passform. Eller så är jag inte smal nog för att ha den utan att det ser konstigt ut. Den långa skjortan var däremot skitsnygg. Men jäklar i mig vad den var tight kring axlarna för att vara en onesize. Jag kunde visserligen röra på mig bäst jag ville, men det kändes som att den skulle spricka närsomhelst och jag vill ju inte betala 400 spänn (plus) för att ha en skjorta som spricker efter två användningar. Så jag behåller bara den korta kjolen. Vilket var lite trist. Tror inte jag satsar på att beställa kläder därifrån igen.

Annars då? Jag har rensat garderoben idag. Den ser dock inte tommare ut, vilket är underligt, för jag fick ändå ihop en hel stor flyttkartong som ska till Röda Korset. Men nu får jag i alla fall plats med alla mina kläder. Hoppas jag. Måste vänta tills allt torkat kanske...

RSS 2.0